Mørke, slidte plamager på trægulvet?

13 september 2017 Camilla Skøtt
image

Når man overtager et nye hjem, så er der som regel mange ting, man gerne vil gøre anderledes end den tidligere ejer. Det kan være farverne på væggen, placeringen af møblerne eller valget af gardiner. Men det kan også være det grundlæggende vedligehold af boligen, og desværre er det ofte gulvet, der får lov at stå til, hvis det halter med vedligeholdelsen.

Har du overtaget et gulv, hvor mørke plamager, ridser og lakrester skæmmer udseendet, så kan du give det nyt liv med en gulvafslibning.

Brug professionelle fagfolk

En gulvafslibning lyder umiddelbart som en opgave, der er lige til at gå til for de fleste. Mange byggemarkeder udlejer da også slibemaskiner, men det er ikke et projekt, du bør kaste dig over, hvis du er uerfaren på området. 

En slibemaskine er et stort stykke værktøj, der let laver mere skade en gavn, hvis den ikke bruges rigtigt. Her kan for eksempel nævnes skæve gulve og slibemærker. Bruger du et professionelt gulvfirma til at løse din opgave, så er du garanteret et fuldendt resultat, der varmer i hele hjemmet.

Vælg den rigtige efterbehandling

Har du besluttet, at dine trægulve skal renoveres, så sørg for at vælge den rigtige form for efterbehandling. Du vil ærgre dig i mange år, hvis du går på kompromis med slidstyrken, rengøringsvenligheden, vedligeholdesmængden, udseendet eller hvad der nu måtte være vigtigt for dig.

Lav en prioriteringsliste, så du ved, hvad du først og fremmest forventer af dit nye gulv. Skal det være slidstærkt, fordi du har hund, så nytter det ikke med en sæbebehandling, men vægter du derimod et naturligt udseende højere end slidstyrken, så kan sæbebehandlingen være en god idé.

Du skal desuden huske at holde husets generelle udseende for øje, så du ikke ender med at få et gulv, som ikke passer til resten af stilen. Er du i tvivl, så kontakt dit lokale gulvfirma og spørg dem til råds.

Flere Nyheder