Laver du selv din gulvafslibning?

12 februar 2019 Anders Lundtang Hansen
image

… i så fald vil vi bede dig om at indstille arbejdet, lægge værktøjet fra dig og ikke foretage dig mere i den forbindelse – det er for dit eget bedste.

Det er lidt ligesom med flytning. At flytte lyder ikke som noget, man skal bruge professionelle folk til, for hvis professions-beskrivelsen ikke består af et fremmedord, der lyder som noget, der kræver en årelang uddannelse, så man kan vel lige så godt gøre arbejdet selv.

At flytte selv er jo slet ikke forbudt, men flyttefolk ved bedst, hvordan man flytter med kroppen, opbevarer tingene og flytter bedst, og det samme ved fagfolk, der foretager gulvafslibning.

Selvom du ud fra beskrivelsen ‘gulvafslibning’ nok kan regne dig frem til, at der er tale om at gulvet skal slibes ned, så er det ikke ensbetydende med, at du bare kan låne noget slibeværktøj af en ven og give dig i kast med at slibe dit trægulv ned.

Ved du for eksempel, om du skal høvle gulvet ned først?
Har du overvejet, hvilken efterbehandling der er bedst til gulvet?
Hvilke sikkerhedsforanstaltninger skal man lave, før man begynder?
Hvor meget skal man gøre rent bagefter, undervejs og måske før?

Det er blot nogle af de spørgsmål, som professionelle gulvafslibere ved, at man skal overveje og vurdere, når man får tildelt en arbejdsopgave med at slibe et gulv ned.

Du tror måske, at det stadig er noget, du kan finde ud af og vil spare penge på den måde, men du kan risikere, at du forvolder større skade end bedring på gulvet, hvorfor det pludselig bliver en dyrere fornøjelse for dig, end du havde regnet med, når du alligevel skal have fagfolk indover til at udbedre skaderne.

Dygtige fagfolk kan arbejde effektivt og forholdsvist hurtigt, men det kommer af øvelse og kendskab til mange typer trægulve, så du skal ikke lade dig narre af, at fagfolkene kan få det til at se let ud at slibe trægulve ned.

De har megen erfaring med den slags.

Flere Nyheder