Hvorfor skal jeg gå til tandlæge en gang om året?

03 august 2020 Astrid Pedersen

Måske synes du at det er overkill at skulle besøge tandlægen så ofte som en gang om året. Det kan være at du ikke føler at dine tænder eller dit tandkød fejler noget videre ud over måske lidt tandsten og ind imellem en smule blødning fra tandkødet når du børster tænder.

Men her skal du tænke på at ansatser til karies (huller i tænderne) og parodontose kan gemme sig steder du ikke selv kan se – for eksempel under tandkødets rand og imellem dine tænder. Her kan en dårligdom udvikle sig over flere måneder. Og når det først begynder at dunke eller værke i gummerne, eller når dit tandkød begynder at blive rødt og inflammeret, er skaden allerede sket. Så er det for sent for tandlægen at yde en forebyggende indsats, og der vil kune være dyr og tidskrævende damage control tilbage – for eksempel i form af rodbehandling eller parodontose behandling.

Sørger du derimod for at opretholde en fornuftig møde frekvens hos tandlægen vil han eller hun kunne foregribe begivenhedernes gang med forebyggende behandling og grundige undersøgelser.

Hvilken tandlæge i århus skal jeg vælge?

De færreste synes det er decideret sjovt at gå til tandlæge. Der er intet som helst behageligt ved at sidde forsvarsløs i en tandlæge stol og lade en vildt fremmed rode sig i munden med hårde, spidse instrumenter. Derfor er det vigtigt at du finder en tandlæge som du føler at du kan have tillid til og stole på. På den måde vil du kunne slappe bedst muligt af under såvel tand eftersyn som rensning af tænder. Og så vil det at besøge tandlægen pludselig blive til en ganske tålelig oplevelse.

Søger du en god tandlæge klinik i Århus kan du med fordel vælge Tandlægerne på Stjernepladsen. Du kan læse mere, og booke tid online, på stjerneklinik.dk

Flere Nyheder